Sajtformák

 

Befogadóképesség

Átmérő felül

Átmérő alul

Magasság

Egyéb információ

400 ml

87 mm

82 mm

73 mm

Főként lágy sajtokhoz.

A savó jobb elvezetése végett a forma lábakkal van ellátva.

 

cca. 80 g sajt

480 ml

89 mm

82 mm

83 mm

Főként lágy sajtokhoz.

A savó jobb elvezetése végett a forma lábakkal van ellátva.

 

cca. 100 g sajt

740 ml

100 mm

90 mm

105 mm

Főként lágy sajtokhoz.

A savó jobb elvezetése végett a forma lábakkal van ellátva.

 

cca. 200 - 250  g

930 ml

135 mm

135 mm

65 mm

Főként lágy sajtokhoz.

A savó jobb elvezetése végett a forma lábakkal van ellátva.

 

cca. 450 g sajt

(pl. Reblochon)

1.430 ml

135 mm

108 mm

123 mm

A savó jobb elvezetése végett a forma lábakkal van ellátva.

 

cca. 800 g sajt

Mérhetetlen szeretet fér bele J

100 mm

100 mm

45 mm

A forma lábakkal van ellátva. Javasolt az alvadékot formázás előtt csurgatni/kicsepegtetni.

 

cca. 150 g sajt

790 ml

100 mm

100 mm

100 mm

Alul-felül nyitott „gyűrű” forma, camembert

 

cca. 200 g sajt

1.470 ml

130 mm

130 mm

111 mm

Alul-felül nyitott „gyűrű” forma, brie

 

Befogadóképesség

Átmérő felül

Átmérő alul

Magasság

Egyéb információ

420 ml

69 mm

64 mm

120 mm

 Friss sajt forma, ’chevre’, lábakkal.

 cca. 90-120 g sajt

540 ml

80 mm

68 mm

125 mm

Hosszúkás sajtforma, „Charollais”, amit  tehén és kecsketejből egyaránt készítenek.

sajtmagasság: cca 7-8 cm

 

cca. 180 – 200 g sajt

480 ml

55 mm

55 mm

200 mm

Alul-felül nyitott, henger  alakú forma friss sajtokhoz, pl. St.-Maure.

 

350 ml

79 mm

56 mm

96 mm

Tradicionális kecskesajt-forma, kúpos.

410 ml

85 mm x 85 mm

57 mm x 57 mm

80 mm

Tradicionális kecskesajt-forma, piramis ’Valencay’.

 

440 ml

87 mm x 87 mm

30 mm x 30 mm

120 mm

Tradicionális kecskesajt-forma, piramis alakú.

700 ml

65 mm

50 mm

260 mm

Alul zárt Sainte Maure-forma.

 

Befogadóképesség

500 ml

680 ml

1.300 ml

Forma méretei

Átmérő felül:       110 mm

Átmérő alul:          85 mm

Magasság:            65 mm

Átmérő felül:       115 mm

Átmérő alul:          90 mm

Magasság:            82 mm

Átmérő felül:       155 mm

Átmérő alul:         122 mm

Magasság:             86 mm

Egyéb információ

forma lábak nélkül, orda/ricotta készítéshez

Kicsepegtetett súly:

cca. 180 – 200 g

Kicsepegtetett súly:

cca. 200 – 250 g

Kicsepegtetett súly:

cca. 550 – 700 g

 

Befogadóképesség

Átmérő felül

Átmérő alul

Magasság

Egyéb információ

2,84 L

205 mm

205 mm

100 mm

Sajtforma ’roquefort’, lábak nélkül.

5,34 L

200 mm

200 mm

170 mm

Alul-felül nyitott froma, kék penésszel érő sajthoz.

’Bleu d'Auvergne’

 

Befogadóképesség

Átmérő felül

Átmérő alul

Magasság

Egyéb információ

2,5 L

190 mm

180 mm

93 mm

Forma lábak nélkül,préslappal

cca. 1.000 – 1.200 g sajt készítéséhez.

4,7 L

200 mm

200 mm

150 mm

Forma lábak nélkül,préslappal

cca. 2000 g sajt  készítéséhez.

2,54 L

180 mm

180 mm

100 mm

Alul-felül nyitott „gyűrű” forma préslappal, amit sajtkendővel kell használni.

Kicsepegtetett súly ca. 3500 g 220 mm  220 mm 160 mm Forma lábakkal,
műanyag nyomólappal,
melynek vastagsága: 5 mm
Kicsepegtetett súly ca. 5000 g 250 mm 250 mm 160 mm

Forma lábakkal,
műanyag nyomólappal,
melynek vastagsága: 5 mm

2016-2017 © | sajtkeszitoknek.hu
sajtkultúrák, oltóenzim és kellékek sajtkészítéshez